Trainingen

Don’t get mad, don’t get even! Get what you want!

Trainingen die tot resultaten leiden

Leer essentiële vaardigheden die u helpen om de best mogelijke deal te vinden en te maken. Onze trainingen zijn opgebouwd uit het de beste theorieën uit de onderhandelingswereld, van o.a. Harvard en de FBI, deze unieke combinatie kunt u nergens anders krijgen.

Of het nu gaat om het beheren van een nieuw project of een bestaande zakenrelatie, het verbeteren van een verkoopdeal, een inkoopdeal of een andere samenwerking, u leert de technieken en de soft skills die ervoor zorgen dat u zo veel mogelijk uit uw deals haalt en tegelijkertijd de relaties versterkt.

Bij onze training worden deelnemers betrokken en blijven ze geïnteresseerd door naast te theorie veel gebruik te maken van oefeningen, case studies, rollenspellen en begeleide discussies.

Leergang Onderhandel en krijg wat je wilt

Film

In samenwerking met onze partner Covalis geven we een klassikale en/of bedrijfsinterne leergang “Onderhandel en krijg wat je wilt”. Voor meer informatie zie: Covalis training/ onderhandel en krijg wat je wilt.

Maatwerktrainingen

Bent u op zoek naar de kennis, mindset en vaardigheden om een succesvol onderhandelaar te worden binnen uw specifieke situatie? Onze maatwerktrainingen of -workshops zijn bedrijfsintern en derhalve geheel toegespitst op uw specifieke situatie.  De inhoud, de duur en vorm van de training bepalen we samen.

De toespitsing op uw situatie en bedrijfspraktijk realiseren wij vooral door vooraf een uitgebreid interview met u te houden. Op die manier kennen wij uw specifieke praktijk en kunnen we de training daar volledig op toespitsen.

Graag maken wij een afspraak om met u over uw opleidingswensen te spreken. Wat verwacht u namelijk dat er gaat gebeuren nadat u of uw medewerker de training heeft afgrond?

Beste Tom, beste Pieter,

Op maandag 13-05 zijn jullie hier in Heerlen geweest; dank voor deze leerzame dag. Op deze dag hebben we onder andere het gesprek met leveranciers Smezo voorbereid.

Vorige week heeft het gesprek met Smezo t.b.v. veiligheidsschoenen plaatsgevonden.

Dit gesprek is goed verlopen; van tevoren een agenda opgesteld met aandachtspunten die vanuit Sevagram moesten worden besproken.

We zullen intern nog het een en ander moeten afstemmen, met name de contractduur. Vervolgens worden de afspraken die zijn gemaakt, door ons in een contract verwerkt.

De leergang ‘Onderhandel en krijg wat je wilt’ is voor mij erg leerzaam geweest. De klassikale lessen vond ik prettig omdat hier ook voorbeelden van andere naar voren zijn gekomen.

Zelf heb ik met name geleerd dat de voorbereiding van een onderhandeling/gesprek zeer belangrijk is.

Nogmaals dank voor de leerzame dagen!