Pieter van Dam

Over Pieter van Dam

Heb met Pieter een mooie tijd gehad als collega, maar zeker als mentor in het vak van inkoper. Was een uitstekende coach in deze. Wist waar Abraham de mosterd haalde en wees ons de weg voor goed inkoopresultaat. Een prettig figuur om mee te werken. Op zijn tijd streng waar nodig, maar altijd rechtvaardig, zonder poespas. Al met al een zeer prettig collega. Een goed sparring-partner bij iedere inkoopklus.
Winfried van der Werf voormalig inkoper Ballast Nedam

Pieter is een strategisch denker en een vooruitstrevend manager die voortdurend op zoek is naar mogelijkheden om nog verder te verbeteren. Hij is in staat om een sterk team te bouwen en om een duidelijke focus aan te brengen waarmee hij inhoud geeft aan de begrippen 'teambuilding' en 'verandermanagement'. Daarnaast heeft Pieter veel oog voor de mensen in zijn team en weet een goede balans te vinden tussen persoonlijke aandacht en individuele vrijheid om jezelf te ontwikkelen. En dan heb ik Pieter ook nog eens ervaren als een zeer prettige collega om mee samen te werken!

Hans Neijzen (Consultant Procurement & Contracting KH Engineering)

Pieter van Dam is geen standaard inkoper. Daarmee bedoel ik dat Pieter durft na te denken over de ontwikkeling van het vak als inkoper. Zijn gedachten zijn vaak vooruitstrevend en vernieuwend. En altijd gericht op een goed resultaat voor de organisatie. Als inkoper maakt Pieter integraal onderdeel uit van het team. Dat lijkt logisch, maar dat is in veel organisaties toch wel anders. Pieter zal bij elke opdracht nadenken wat de toegevoegde waarde van inkoop zal zijn en welke rol hij daar persoonlijk in gaat spelen. Het inkopen is geen doel op zich, maar moet worden ingezet om het doel te bereiken. Daarnaast ontwikkelt hij zijn eigen 'skills' op een zelfde wijze. Veel lezen, luisteren en vergaren van kennis. Het delen van kennis hebben we beiden hoog in het vaandel staan. We zijn beiden bijvoorbeeld fan van het boek 'unbossing'. Pieter is een no-nonsens kerel, met het hart op de goede plek, enthousiast, volhardend en bovenal een fijne kerel!
Erik van der Garde CEO Oceanz 3D Printing

Dan Shapiro - Harvard Professor & schrijver van Beyond Reason (using emotions as you negotiate)

Robert Mnookin – Professor,  Harvard Program on Negotiation Chairman en Schrijver van Beyond Winning

Robert Cialdini Schrijver van Invloed, de zes geheimen van het onvertuigen.

Chriss Voss, voormalig hoofd FBI-onderhandelaar, schrijver van Never Split the Difference

Brian Tracy – Schrijver van verschillende boeken over onderhandelen, verkopen en invloed.

Robert Bordone – Professor Harvard Law School

Pieter is een zeer ervaren inkoopprofessional met business focus.

Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het vertalen van project- en businessdoelstellingen naar de leveranciersmarkt. Zijn expertise is het optimaliseren van de toegevoegde waarde van leveranciers en onderaannemers. Hij heeft aantoonbare ervaring binnen projectinkoop, category management en subcontract management.

Pieter is een echte verbinder met uitstekende communicatieve vaardigheid. Doordat hij makkelijk verbinding maakt met interne en externe stakeholders komt zijn vakmanschap als inkoopprofessional volledig tot zijn recht.

Door zijn brede ervaring, kennis en persoonlijke vaardigheden is Pieter breed inzetbaar zowel als inkoper, adviseur en ook als leider van een team. Voor meer informatie over Pieter zie zijn linkedIn profiel: linkedin.com/in/pietervandam2